izmirforum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

izmirforum

izmirdigitürk
 
AnasayfaKapıAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

 

 Baharatın yararları

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
yalnız35
Admin
Admin
yalnız35


Mesaj Sayısı : 57
Kayıt tarihi : 25/07/08

Baharatın yararları Empty
MesajKonu: Baharatın yararları   Baharatın yararları Icon_minitimePaz Ağus. 17, 2008 4:00 am

BAHARATIN YARARLARI


Yemeklerde hoş koku, lezzetin yanı sarı, baharatın insanları terlettiği ve böylece organizmayı serinletti­ği biliniyordu. Ancak, şimdi baha­ratın sağlık açısından bir başka faydası daha olduğu ileri sürülü­yor. New York Cornell Üniversitesi bilimadamları, baharatın yiyeceklerdeki mikropları temizleye­rek hastalıkların yaygınlaşmasını önlediğini iddia ediyorlar. Bu sonuca ulaşmak için profesör Paul Sherman ve profesör Jennifer Billing başkanlığındaki ekip, farklı iklim, gastronomi ve baharat kültürüne sahip 36 ayrı ülkeden 4.578 gele­neksel yemeği karşılaştırmışlar. Bu çalışmaya göre, yemekleri mik­roplara karşı en iyi koruyan baha­ratların başında sarımsak, soğan, Jamaika baharatı ve yabani mer­canköşkü geliyor. Onları kekik, tarçın, tarhunotu ve kimyon izliyor. Bu baharatların yemeklerdeki mikrop ve bakterilerin yaklaşık yüzde 80'ini elimine ettikleri belir­tiliyor. Üstelik, bu baharatlar curry (köri, birçok baharatın karıştırılmasıyla elde edilen baharat) ile karışık kullanıldıklarında etkileri daha da artıyor...
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Baharatın yararları
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
izmirforum :: Bunları biliyor musunuz?-
Buraya geçin:  
Forum kurma | ©phpBB | Bedava yardımlaşma forumu | Suistimalı göstermek | Son tartışmalar